torsdag 25 februari 2010

Anthony Williams (1972 - 2009)


Precis som jag lovade i förra inlägget, så kommer jag skriva om vem Grandmaster Roc Raida var, vad han var känd för, vad han betyder för Hip Hop och hur han har inspirerat mig till Turntabalismen.
Allt började år 2008, då jag var helt omedveten om vad turntabalism och scratching var för något. Visst, ja hade hört orden då o då men kunde inte riktigt kartlägga en direkt tolkning om vad det var. Så ja sökte information om vad scratching innebär genom att fråga folk o söka mig fram på nätet. Gissa vilket gemensamt namn som dök upp på svaren? - Roc Raida!
Kontinuerligt börjar jag kolla youtube klipp och läsa texter om denna Roc Raida, o ja ställer mig frågan: "Varför är han så okänd?". Snubben är uppenbarligen jävligt begåvad med tanke på att han vann DMC (World DJ Championship), vilket är det mest prestigefyllda priset man kan vinna som DJ. Sättet han skapa vokaler och ny musik på var helt magnifikt, det kom in i hjärtat, så snabbt som blixten träffar marken.
Det här är vad jag vill göra i framtiden, tänkte jag. Allt lät så nytt, konsten att spinna LPs, mixade 2 låtar samtidigt o göra det till en bättre låt o alla cuts. Det var som att man blivit presenterad till en ny värld. Han hade en stor inverkan på hip hopen och är än idag uppskattad av de flesta människorna.
Roc Raida medverkade även i filmen Scratch, blev vald in i DMC Hall Of Fame, innan han avled i en kampsportsolycka 19 September, 2009. Våra tankar är med hans familj.

Här har ni en tribute video, dedikerad till Grandmaster Roc Raida!



It's All Luuv!

onsdag 24 februari 2010

Grandmaster Roc Raida!


Nästa inlägg kommer helt dedikeras till Grandmaster Roc Raida (Rest In Peace).
Här har ni ett smakprov på hans konst, som vi tar emot med LOVE!




Legends Never Die........Never!

, Safety

It's Been A While

What's good peepz?

Sorry för dålig uppdatering, har haft FULLT upp med skolan. Massa prov, redovisningar o inlämningsuppgifter. Äntligen är den perioden över, då ja avslutar massa pain kurser o börjar med lättare kurser. Nog om det, let's talk Hip Hop!

Som några av er kanske redan är medvetna om är att Carlito från Ayla-kollektivet släppte sin debutskiva i fredags, vid namn Guldburen (Finns att ladda ner gratis på www.Whoa.nu och www.Kingsizemagazine.se). Jag föreslår att ni knappar in en av adresserna och laddar ner denna grymma skiva. Albumet är rakt av superbt och håller en röd tråd som man tydligt märker i hans samhällskritiska texter och meningsfulla budskap. I låten Terrorist, väljer Carlito att tydligt adressera alla politiker som är lögnare och hycklare genom att uttrycka sig på följande sätt i introt: " Den här går ut till alla lögnare där ute, som sitter i sina fina kostymer, bakom sina fina skrivbord och pekar fingrar, vi pekar tillbaka" och som om det inte var tillräckligt så lyder refrängen: "VEM ÄR TERRORIST?!, VEM ÄR TERRORIST?!, ÄR DET DE SOM FÖRTRYCKER ELLER ÄR DET DE SOM FÖRTRYCKS?!"

Favoritspår i skivan: "Mitt Land feat Laila Adele & Moms", "En Kall Värld feat STOR", "Sverige 86' feat Laila Adele" och "AYLA feat STOR och Mohammed Ali"

Lite information om AYLA kollektivet och Carlito: Kollektivet består av producenten Mack Beats och supergruppen Mohammed Ali, som slog igenom med kritikerrosade plattan Processen (Rekommenderas starkt), STOR som släppte sin debut i slutet av 2009, under namnet " Nya Skolans Ledare" och sist men inte minst Carlito.

Här har ni Carlito - AYLA feat Mohammed Ali och Stor:



Enjoy!

tisdag 2 februari 2010

Vad är 2Minded?

Shoo people.

Den här bloggen kommer handla om Hip Hop.
Vi kommer recensera album, publicera nyheter, hålla er updated om mode, spelningar och självklart låtar.

Namnet 2Minded kommer från att vi är 2 personer som kommer blogga, dela åsikter, tankar o funderingar.

Mer info kommer snart, stay tuned.

Much Luv , K



måndag 1 februari 2010

Första Inlägget AKA Debuten

Första Inlägget AKA Debuten