onsdag 24 februari 2010

It's Been A While

What's good peepz?

Sorry för dålig uppdatering, har haft FULLT upp med skolan. Massa prov, redovisningar o inlämningsuppgifter. Äntligen är den perioden över, då ja avslutar massa pain kurser o börjar med lättare kurser. Nog om det, let's talk Hip Hop!

Som några av er kanske redan är medvetna om är att Carlito från Ayla-kollektivet släppte sin debutskiva i fredags, vid namn Guldburen (Finns att ladda ner gratis på www.Whoa.nu och www.Kingsizemagazine.se). Jag föreslår att ni knappar in en av adresserna och laddar ner denna grymma skiva. Albumet är rakt av superbt och håller en röd tråd som man tydligt märker i hans samhällskritiska texter och meningsfulla budskap. I låten Terrorist, väljer Carlito att tydligt adressera alla politiker som är lögnare och hycklare genom att uttrycka sig på följande sätt i introt: " Den här går ut till alla lögnare där ute, som sitter i sina fina kostymer, bakom sina fina skrivbord och pekar fingrar, vi pekar tillbaka" och som om det inte var tillräckligt så lyder refrängen: "VEM ÄR TERRORIST?!, VEM ÄR TERRORIST?!, ÄR DET DE SOM FÖRTRYCKER ELLER ÄR DET DE SOM FÖRTRYCKS?!"

Favoritspår i skivan: "Mitt Land feat Laila Adele & Moms", "En Kall Värld feat STOR", "Sverige 86' feat Laila Adele" och "AYLA feat STOR och Mohammed Ali"

Lite information om AYLA kollektivet och Carlito: Kollektivet består av producenten Mack Beats och supergruppen Mohammed Ali, som slog igenom med kritikerrosade plattan Processen (Rekommenderas starkt), STOR som släppte sin debut i slutet av 2009, under namnet " Nya Skolans Ledare" och sist men inte minst Carlito.

Här har ni Carlito - AYLA feat Mohammed Ali och Stor:



Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar