onsdag 31 mars 2010

Marky - Silent Beauty

På Bilden: Marky

Den här nykomlingen är riktigt riktigt duktig. Bilden talar för sig själv och låten handlar i princip om samma sak, nämligen hans kärlek till en speciell kvinna.
Skönt beat, bra flow och grym hook.
Namnet var Marky, lägg det på minnet!

Raekwon - Canal Street (Video)

På Bilden: Raekwon

"The Chef" Raekwon, som är aktuell med Wu Massacre albumet, tillsammans med vapendragarna i Wu-Tang Clan (Method Man och Ghostface Killah) passade på att släppa videon till Canal Street, låten som är från sin kritikerrosade album OB4CL II (Only Built For Cuban Linx II) är riktigt skön och man kan känna viben ända till skandinavien.
Videon kunde ha varit bättre, ganska tempofattig växling med scenerna och tråkigt ljus. Även Raekwon kan få konstruktiv kritik.


(NYTT) STOR: Allt Vi Gjort Ft. Danja (Video)

På Bilden: Stor.

Sho!

Stor från Ayla-kollektivet släppte idag ut videon till låten Allt Vi Gjort, som gästas av Danja.
Videon som man började spela i somras har tagit sin tid att utvecklas och här har ni resultatet.

PS: Om ni har några idéer och funderingar kring vad som kan bli bättre här på bloggen så känn dig fri att kommentera inläggen och dela med dig dina synpunkter och åsikter! DU där hemma kanske vill höra nyheter om någon rappare som vi har glömt att nämna!

måndag 29 mars 2010

Young money


Young money har sedan länge producerat väldigt bra musik, men på senaste tiden har de klättrat väldigt mycket på hit listan med låtar som "Bedrock" och "I made it", producenten för gruppen är den igenkände DJ Khaled och har producerat många artister som t.ex. Akon och Chris brown. Här är ett klipp på en av Young moneys låtar, ni läsare som avgör själva vad ni tycker om låten:


Who Is Kaanquest?

På bilden: Kaanquest

- Ohmy, Vem är den där Kaanquest du snackar om?
- Jag har aldrig hört talas om honom.
- Vad är det som gör honom så unik?
- Om han är så bra som du säger, varför har jag inte hört honom på radio?

Dessa är bara några frågor som dyker upp när jag pratar om Kaanquest.
Iman Hazheer, som han på riktigt heter, föddes 9:e oktober 1988 valde att följa faderns fotspår vid ung ålder, genom att skriva poesi om sanningen och orättvisor. Imans föräldrar immigrerade till sverige från Iran på grund av politiska skäl. Han blev introducerad till Hip Hop på 90-talet då han började lyssna på artister som Rakim, KRS-One och Nas.
Dessa artister har också influerat honom då han i ungdomen intresserade sig för Turntabalism: spinna LP's, scratcha osv.
Första gången jag hörde Kaanquest var på låten han slog igenom med, y'all know I'm talking abou The Anthem, som gästades av legenden ADL.
Just då insåg jag hur talangfull den här Kaanquest är. Lyriken håller hög klass rakt igenom, med starka sanningsfulla rader och skön taktkänsla. Tanken att Sverige saknar sådana MC's slog mig och ja tycker att när han väl gör sin grej, så ska man stötta brodern. Om man lyssnar på Waiting For The Bus så får man den känslan av hur stor passion musiken är för honom. Inte nog med att han rappar alla verserna så sjunger han refrängen också. Då får du även bekanta dig med hans förmåga att sjunga. Syftet med denna text är att NI ska stötta Kaan' för det förtjänar han. Istället för att lyssna på brats som Mange Schmidt, Zacke och Lorentz så kan ni ta er tid o pumpa The Anthem. Iman är en riktigt vänlig person, i verkligheten också, då jag pratat med honom några gånger.
Tänker avrunda inlägget med en av mina favoritlåtar, Waiting For The Bus (Finns nu på Spotify)

Håll utkik efter fler nyheter om Kaanquest!

Kaanquest - Waiting For The Bus: (Går även att ladda ner HÄR)


Nas & Damian Marley – VEVO Interview (Video)



Nas och Damien Marley, som under våren kommer släppa sin efterlängtade skiva Distant Relatives, tog sin tid och bjöd på en intervju, när de var i Austin, Texas. De snackar om vad skivan kommer handla om och alla aspakter som cirkulerar kring projektet.
Check it out!

Freeway – Choosing Me ft. Mario




Ny låt med Philadelphias egna Philly Freezer, better known as Freeway!
Mario Winans, som många av er säker minns från några år sedan, gästar refrängen.

Erykah Badu – Window Seat (Video)

Albumaktuella Erykah Badu släppte nyligen låten Window Seat som hon snabbt spelade in en video till. Den vackra soul sångerskans album är planerad att landa i din skivbutik IMORGON 30 MARS. Albumet heter New Amerykah Part Two (Return of the Ankh).

Go and cop that album!


lördag 27 mars 2010

Lloyd Banks ft Juelz S- "Beamer, Benz Or Bentely" (Video)




Sorry för bad update, vi har varit upptagna med studier dessa dagar men allt ser ljusare ut nu.
Där har ni videon till Lloyd Banks bangern Beamer, Benz or Bentley. Notera att det är den här låten som håller G-Unit rörelsen vid liv, annars är allt helt switched off, då Herr Cent riktar sig mot en ny karriär bakom bio duken.
Hursomhelst så är låten FET med grym bas och sköna lines.
Dipset sonen Juelz Santana gör sin grej grymt, som vanligt.

ENJOY!

torsdag 25 mars 2010

Recension: Marco Polo & Ruste Juxx - The Exxecution



Dags för bloggens andra recension, denna gång handlar det om monsterproducenten Marco Polo och stjärnskottet Ruste Juxx från Duck Down Production, där KRS-One, Smif-N-Wessun, Heltah Skeltah, O.G.C, Sean Price, Torae m.fl ingår i labeln.
Albumet är helt och hållet hardcore, med tongivande grymma beats som Marco Polo ligger bakom. Allt börjas med att DJ Revolution introducerar "The Exxecuter", som i detta fall är Ruste Juxx, några sekunder efter introduktionen kommer boom-bap soundet in och då innebär det bara en sak: Ruste Juxx ska presentera sig! Lyriken är passande till melodin och Ruste adresserar snabbt att han inte långsam med att bevisa skicklighet på mikrofonen och rösten bevittnar hur han bemästrar de flesta "wack-ass rappers".
Den röda tråden håller sig hela skivan igenom, o det blir inte sämre när Sean Price gör entré på låten Wings On Your Back och återkommer på Fuckin Wit A Gangster.
Sista låten är den även den bästa låten, tycker jag. Den är helt dedikerad till Ruste's avlidne syster. Låten heter You Cant Stop Me och handlar om hans livshistoria och är väldigt samhällskritisk. Han reflekterar den svåra vardagen, att han bara försöker försörja sin familj och att ingen kan hindra honom att göra det. "Ain't nobody wanna see me on top now, lookin down at them like who's gon' stop me now", den meningen är fantastisk med melodin.

Bästa spår: You Can't Stop Me, Death Penalty och Fuckin Wit A Gangster
Betyg: 4/5

Snoop Dogg – I Wanna Rock (Kings G-Mix) f. Jay-Z (Video)

På bilden: Snoop Dogg and Jay-Z.

Här är den officiella videon till Snoop's all-kinds-of-played-out remix cut med Jay, stirrandes rätt på dans gruppen The Rangers. Jag dog bara lite på insidan skriva det.
Hur som helst, Hope u enjoy it!

Emilio Rojas – Defam Interview (Video)

DefamTV Presents: Emilio Rojas from Defamation Nation on Vimeo.



Defam | Nation hade möjlighet att hooka upp med New Yorks alldeles egna Emilio Rojas. En uppkommande hip hop artist som gör sig ett namn över hela landet. Efter att ha släppt sin senaste mixtape "The Natural" hosted by DJ Green Lantern, kastar han ljus över sitt förflutna och om var han nu står och vad han tänker göra för att skapa dynamik i dagens industri. Kolla intervjun!

onsdag 24 mars 2010

K’naan – Wavin’ Flag (Video)




Officiell video för album versionen av Knaan's Wavin' Flag.
Du borde redan ha albumet i din samling, men ifall du inte har den..köp albumet Troubadour nu! Stötta vår somaliska broder!

tisdag 23 mars 2010

Ciara gör adidas Originals sexigt!



Det här är något som får grabbarnas mun att vattna som aldrig förr. Skönheten från Atlanta förvandlar adidas Originals "Select Dance Sweater" till en vacker läckerbit.

adidas Originals har varit duktiga på att använda sig av urbana artister i sina kampanjer, som t.ex Method Man, Missy Elliot, Young Jeezy, Redman och Snoop Dogg. Denna gången är det den snygga R&B sångerskan Ciara som får agera modell. Bilderna ovan och under är hämtat från adidas Originals nya klädeskampanj och visar Atlanta-tjejen i en adidas "Select Dance Sweater", som faktiskt är en gigantisk adidas logga.

Till er tjejer: Tröjan kan köpas i utvalda butiker, bland annat hos brittiska adidas-shop.

Här har ni lite mer ögongodis


Jamie Foxx – Winner f. Justin Timberlake & T.I.

På bilden: Justin Timberlake och Jamie Foxx

Den här låten läckte på riktigt ut på nätet igår kväll med en öppen vers. Nu ser det ut som att den nyss frigivne T.I.P fyller i tomrummet , då denna är den officiella versionen.
Skön låt faktiskt, J.T gör sin grej på hooken och han gör det grymt!

Nedan kan du lyssna på låten, Jamie FoxxWinner f. Justin Timberlake & T.I:



ENJOY!

Marco Polo & Ruste Juxx – Nobody (Trailer)

På bilden: Ruste Juxx


Idag släpptes deras album The Exxecution, som jag starkt rekommenderar er att köpa.
Här har ni trailern till låten 'Nobody'
Jag blev faktiskt förvånad efter att jag såg denna preview på ett positivt sätt. En RIKTIGT BRA har vi oss att vänta!
Marco Polo som är en av mina favoriter när det gäller producenter. Levererar alltid fantastiska melodier och beats!

Btw: Recension på albumet kommer inom kort!

Jay Z in Sweden again!

Sho alla läsare!

Som ni vet så brukar det hållas en del festivaler varje sommar här i Sverige, för er som har funderat på att åka på någon men inte riktigt bestämt vilken ni vill gå på så rekommenderar jag Peace and love där en av hiphop världens största artister kommer uppträda, nämligen Jay Z! En mycket bra möjlighet för er som missade Jay Z senast han var här, om ni fortfarande tvekar på att åka så kan jag lägga till att även Brother Ali kommer vara på plats, så boka era biljetter nu ifall ni vill se dessa uppträda live här i Svea rike!






måndag 22 mars 2010

Refresh your minds with some oldschool.


Sho!

Ville bara fräscha upp era minnen lite med en gammal Svensk hiphop låt från gruppen "Fattaru" som sjöng en riktigt bra hit tillsammans med en annan stor Svensk hiphop grupp "Fjärde världen". Denna låt spelades in för flera år sedan och alla dessa artister slog igenom som unga, do never forget their names!

Murs & 9th Wonder – The Problem Is f. Sick Jacken & Uncle Chucc (Video)

Här har ni videon från den första singeln i Murs och 9Mathics kommande album, Fornever, som släpps 30 mars.
Riktigt skön video som ni alla kommer tycka om!

Peace!

Game blir hackad på sin mail.



Inte nog med alla konstigheter som inträffar nuförtiden så har någon okänd hackare brutit sig in på Game's privata e-mail konton och denna "hackare" säljer och sprider innehållet till diverse skvallersajter.

Inga pinsamma avslöjanden
Som tur är fanns inga nakenbilder eller andra pinsamheter i hans mail, men det som däremot har lagts ut online är information om hans månatliga utgifter. Något som man självfallet inte alltid vill dela med offtligheten.

Enorma underhållskostnader för barn
Summan som "läckt" ut ligger på 52 000 $ och inkluderar hyra, skatt, underhåll till barn och andra utgifter. Men även om det är jobbigt och pinsamt att få sitt privatliv utfläkt på detta sättet kan Game i alla fall skryta med att ha kontroll på sin ekonomi (i motsats till många andra rappare och artister). Bland annat betalar Game sin mammas huslån, tre egna lån för bostäder, hyra för en kompis och avbetalningar för sina två Bentleys.

De två största utgifterna ska vara underhåll som han betalar till de två mammorna till sina barn. Med andra ord; strap up!

söndag 21 mars 2010

Kartellen



Kartellen är en stor gangster grupp i Sverige som skriver en hel del texter om hur det är att leva som kriminell och hurdan detta samhälle ser ut och bör bättras. De fruktar inte ett dugg på att uttrycka sina starka känslor inför samhällets politik och de nämner väldigt mycket sådant i sina texter. Skaparen av denna stora gangster grupp i Sverige kallar sig "Kinesen" och sitter för tillfället i fängelse i Finland, två andra rappare inom gruppen man ofta hör rösterna av är "Sebbe" och "Kaka", gruppen består för övrigt av många fler medlemmar. Många säger att gruppen uttrycker sina starka känslor väldigt bra och att de har rätt i sina huvudfrågor, medans många andra säger att gruppen bara är ett gäng fjollor som har fått för sig något väldigt dumt. Men alla har rätt att tycka och tänka hur man vill, vad tycker ni själva? Här är en av kartellens första låtar som riktar sig mot polisen:

GhostWridah: Still Not Famous (Video)

Den här grabben gör allt i sin makt för att lyckas. Han jobbar hårt för att släppa sitt shit. This ain't no fake brotha. När någon kämpar så hårt för att nå sin dröm så visar man respekt! GhostWridah här förtjänar den typ av respekt!

Check this out.

Big Boi Signs To Def Jam!



Alright det har blivit officiellt att Outcast giganten Big Boi signar till Def Jam Records.
Jag menade att få upp detta ett par dagar sedan men jag var för upptagen med att göra mina närmaste några gentjänster. Oavsett ... Big Boi tog till Twitter att meddela att han officiellt skrivit avtal om att släppa soloalbum med Def Jam. Nu ... snälla kan vi få den där Sir Luscious Left Foot: The Son Of Chico Dusty!?

ADL – Should I Stay Or Should I Go?



Detta gjorde att jag började lyssna mer på radio och ett program som jag följde slaviskt under hela dess sändningstid var Mats Nileskärs Rap Attack som gick på p3 under onsdagkvällar 18-19. Programet var helt dedikerat till hiphopen och Mats körde denna show då Soul Corner tog sommarlov.
Under 25 minuter varvades intervjuer med grundaren och producenten Christian Falk samt snack med sveriges då mest respekterade MC, nämligen ADL.
Under slutet av intervjun väljer Mats att spela något som för mig är förmodligen den bästa svenska hiphoplåt som någonsin gjorts. Nämligen ADL’s “Should I Stay Or Should I Go”.
Lyckan över att ha denna låt på kassett blev dock inte långvarig för mig, då jag bara någon vecka senare lyckades med konststycket att inte bara få min Walkman att äta upp bandet utan att det även hände under lyssning av ovan nämda låt.
Det skulle dröja tills sommaren 2009 då en gammal vän till mig vid namn Alex Björneheim (känd i hiphopkretsar som han som pushade Dope Beats kassetterna på Big Apple Fashion i mitten av 2000-talet) ringde mig och sa att han skulle göra sig av med lite vinyl och några lådor fyllda med kassettband.

17 år senare ger 2Minded dig som inte hört denna pärla chansen att höra svensk hiphops bästa MC någonsin i en helt otrolig låt.
Tack till Soundhabitspro för nymastring.

Travis Barker x The Cool Kids x DJ A-Trak – JumpDown (Video)




Travis Barker performed his new song at the Pro Keds’ Texas Takeover Showcase at SXSW backed by The Cool Kids and A-Trak. Courtesy of Nah Right.

Pro Keds SXSW 2010: Fools Gold Texas Takeover pt.1 Starring Travis Barker X The Cool Kids X DJ A-Trak from PRO KEDS on Vimeo.

fredag 19 mars 2010

Meth x Ghost x Rae – Our Dreams Trailer (Video)




Pac Div – Shut Up ft. The Cool Kids (Video)



Here’s the official video (finally) for Pac Div’s Shut Up off The Church League Champions Mixtape.


Maino - Retaliate



Just nu har Maino har en massa saker i omgångar ... tillsammans med hans kommande album, Day After Tomorrow, sköt han en film som jag ser fram emot att se (speciellt eftersom hans "Up Close and Personal"-serien var några av de mest övertygande av rapparnas
omdömen, förra året). Men i går kväll skickade Maino denna nya singeln att följa upp hans "Bring It Back, DJ" song. Artighet av den första frun i NMC och min favorit journalist, Miss Info.


Maino - Retaliate:

torsdag 18 mars 2010



Ny musik med Roc Marciano = alltid en bra nyhet. Albumet Marcberg droppar 20:e april.

Låten heter Snow.

tisdag 16 mars 2010

ILLA J

För er som inte visste vilken låt det var som texten (i tidigare inlägg) tillhörde, så var det denna tunga låt, som är enormt beroendeframkallande!


Good news

Mycket inlägg på en gång nu! I got some bad-ass news (bra nyheter för den som inte fatta, aka "den efterblivne"). Bloggen kommer ändras mycket, allt från design till layout.
Tack vare mina goons, som kan sin skola, när de gäller webdesign och html-grejer.
Bloggen kommer få mer SWAG i sig och se ut som en helt ny färg-glad blogg med fina strukturer och former. Jag utlovar inget datum för detta, men de kommer inträffa inom snar framtid!

Shoo

When I was in Oxford.

You already now that I've been in London a week ago.
And when I'm in LDN, I get loose! I'm spending all the paper I have.
Såhär kan det se ut när du släpper ut en tiger ur en bur mitt på Oxford Street utanför Foot Locker och inne i New Era Flasgship Store:


Paradiset för New Era älskare!



Ska han köpa den, ska han inte köpa den, damn what a window shopper..

Miranda


Ny musik från The Wu Massacre? (Raekwon, Method Man and Ghostface Killah)
- Why the fuck not.
Här har ni nya singeln Miranda.
Enjoy!

måndag 15 mars 2010

Sounds Like Love

Guess Who?

Yeah uhh, yeah
Listen to this, and tell me what it sounds like
Uhh... stimulating soundbytes
While I seize firmly those hips
Movin closer and closer to those lips
I hear you shout my name
While the blood runs through my veins, it's inherited
Musicality to help sooth your pains
With a perfect composition, that we've arranged
There is no competition, when it comes to me and you
Makin love, for sendin me this angel
There's someone I've gotta thank above
For this uniquely distinctly ace of love
Unselfish benevolent, patient love
How you arouse my senses
It's flawless, you finish my sentences
With a finger to my lips - shhhhhh
I can't explain how much I love this

Music makin love and harmony
La mentally and your energy
Sounds like sweetened soul sounds like
Ba-da-dah-oooh-ahhh
Through the night, whisperin in my ear
With sweet thoughts softly we want to hear
Sounds like sweetened soul sounds like
Ba-da-dah-oooh-ahhh


Yeah check it, uhh, yeah
My favorite sound is the sound of strong affection
Your warm attachment, your body's contactin
I know you feel the excitement of these compassionate actions
us love birds get involved in
And if we have a problem, we speak face to face start solvin
This relationship I put my all into
You, extending intensely inside
You just fill me with pride
It's so hard for me to hide the sensibilities
that you hear in these melodies
That's a gift, to help us to make that emotional shift
into another galaxy, uhh
Our souls harmonize in my mind
Sexual, musical, over tones, overload
in my hard drive, while I share my life with you
And tonight let's do what we like to do every night



Ba-da-dah-oooh-ahhh
Ba, ba-da-dah-oooh-ee-ahhh


I'm sittin here
Tryin to think of what to say
In space, it's just the music, it speaks for itself
That's all I gotta say
Jay Dee, Debi Nova, Illa J
Peace~!

söndag 14 mars 2010

The Lasers

Salute!

Som vissa av er kanske redan vet så släpper kungen av dagens hip hop Lupe Fiasco sin 3:e skiva, i April/Maj via Atlantic Records.
Skivan kommer att heta Lasers, efter några namntvister. Wasalu Muhammad Jaco som är hans riktiga namn är född 16:e februari 1982 i Chi-town (Chicago), Illinois. Det roliga är att Lu hatade hip hop, som ung, på grund av dess användning av vulgaritet, men ändå blev han den fantastiska artist och underhållare som han är idag. Nas album "It Was Written" var inspirationen han behövde för att börja rhyma i 8:e klass på högstadiet. Det är en intressant historia om hur han kom på namnet Lupe Fiasco. Det började med att hans mor kallade honom Lu (Den sista delen i hans förnamn) och Lupe var en utvidgning av detta "smeknamn". Fiasco, fick han från låten 'Firm Fiasco', skapad av The Firm (En New York baserad hip hop grupp bestående av Nas, AZ och Foxy Brown).
Lu's stora utstrålning skulle komma när han släppte den fenomenala singeln 'Kick, Push', som är en historia om hur 2 ungdomar förs samman genom deras passion för skateboarding. Ett mästerverk, måste jag säga. Det finns få låtar som kan dra dig in i själva historien och budskapet, som denna låt. Hans popularitet växte konstant med tiden och det dröjde inte länge innan han släppte sin debutskiva: Lupe Fiasco's Food & Liquor.
Definitivt bland de bästa släppen någonsin! Lu's framgångar har inga gränser och han är en stor anledning till att jag lyssnar på Hip Hop och har kärlek till genren.
År 2007 släppte Lu sin andra skiva, The Cool och responsen var enorm när förstasingeln Superstar, gästad av Matthew Santos släpptes. Gör dig själv en tjänst och KÖP 'Lasers' när den landar i skivbutiken nära dig.
Support good music!

, Safe


Här har ni låten Kick, Push, mixad av Midas Touch:


LUPE FIASCO - KICK PUSH (MIDAS TOUCH REMIX)
Uploaded by MidasTouchLive. - Watch more music videos, in HD!

fredag 12 mars 2010

And They Say London Town

Först och främst vill jag börja inlägget med en ursäkt för dålig uppdatering, det beror bland annat på att jag har varit i YOUKAI (UK) hela sportlovet och haft en riktigt bra semester där med massor av shopping, glädje, skratt och underbar mat.

Jag har även gjort något mycket speciellt under mitt London-besök, det handlar om att designa egna Nike Air Force 1's, som bara går att göra i Nike ID studion i Nike town på Oxford Circus.
Tack vare min kompis Alan, som bokade tid åt mig flera månader innan, så fick ja uppleva en DRÖM, som blev verklighet. Designen fick heta ONE LOVER och nere på yttre sidorna på skorna står det One Love med gul färg, Hot? I know.
Ja vill passa på och tacka Matthew K som jobbar på Nike ID studion och hjälpe mig designa skorna, I gotcha back bruvv!

Shoppingen var skön, då alla butiker jag gillar finns i London, som t.ex Mash som ligger långt ner på Oxford Street, New Era Flagship store på Brewer Street, Westside i Harrow St. Georges Mall.

Fantastisk mat åt vi också, då det blev Nando's (Portugisisk Restaurang), KFC, Mcdonalds och Shawerma på Edgeware Road (Arabernas Gata). Nämnvärt är att deras Mcdonalds är evigheter godare än sveriges Mcdonalds.

Men vad är UK och London utan KANO, som är hela nationens stolthet med sitt unika flow och sound. Jag fick dessvärre inte se honom spela live, denna resa heller, men var faktiskt ytterst nära att göra det, då min kusin Pasha, meddelade mig om att Kano ska spela på en klubb i Kent, där han studerar i högskolan. Tyvärr så kunde jag inte gå för att Kent ligger över 2 timmar bort från Notting Hill Gate, där jag bodde.

Ja vill tacka alla snälla människor som var oerhört hjälpsamma och trevliga under hela veckan, I miss u Shanya!

Som en avslutning på inlägget så lägger ja upp denna passande låt av ingen mindre än K.A!